Naproti, o.p.s.

Obecně prospěšná společnost Naproti byla založená pro realizaci těchto aktivit:

  • zaměstnávání osob se zdravotním postižením nebo osob ohrožených sociálním vyloučením
  • poskytování pracovní rehabilitace osobám se zdravotním postižením nebo osobám ohroženým sociálním vyloučením
  • poskytování sociálních služeb osobám se zdravotním postižením nebo osobám ohrožených sociálním vyloučením

Pilotním projektem Naproti je sociální kavárna - Laskavárna.

 

      Deklarace principů sociálního podniku
 

Jak principy naplňuje Naproti o.p.s.

  • Rozpoznávací znaky sociálního podniku jsou definovány indikátory MPSV a pro sociální podniky by měly být povinné.  
    Jsou to především tyto oblasti:

Sociálně prospěšný cíl

  • Zaměstnávání osob se zdravotním postižením, a to minimálně 30%
  • Poskytování pracovní rehabilitace osobám se ZP
  • Začleňování znevýhodněných osob do společnosti (bouráme bariéry)

Sociální prospěch

  • Zaměstnáváme osoby zejména s mentálním, tělesným a kombinovaným postižením a osoby s duševním postižením.
     V roce 2012, kdy byl zahájen provoz, jsme zaměstnávali 8 osob se ZP a 6 osob bez ZP, což bylo cca 57%
    všech zaměstnanců. V roce 2018 jsme zaměstnávali již 14 osob se ZP a 2 osoby bez ZP, což bylo 87,5 %
    všech zaměstnanců. V roce 2019 jsme vytvořili další pracovní místo a zaměstnáváme 15 osob se ZP, což je 88%
    všech zaměstnanců.
  • Podporujeme specifické potřeby osob se ZP.
    Pracovní zařazení našich zaměstnanců určujeme podle jejich zdravotních dispozic a možností.
    Zaměstnanci se ZP pracují za podpory pracovních asistentů.
    Účast zaměstnanců na směřování podniku a zapojení do rozhodování o směřování podniku bereme jako samozřejmost.
    Minimálně 2 x ročně se scházíme, abychom společně oslavili výročí vzniku Laskavárny, strávili společně příjemné chvíle
    adventu apod. Při těchto příležitostech neformálně probereme nejen vztahy na pracovišti, ale i chod kavárny a společné
    vize do budoucna.
  • V průběhu roku jsou zaměstnanci školeni na BOZP a HCCP, zveme také i externí profesionály z oboru  
    baristiky, péče o duševní zdraví apod.

Ekonomický prospěch

  • Více než 50% případného zisku je reinvestováno do rozvoje sociálního podniku.
     V letech 2012 - 2017 jsme hospodařili se schodkem, rok 2018 jsme zakončili mírným ziskem 
     s narůstajícím trendem.
  • Tržby z prodeje výrobků nebo služeb tvoří minimálně 60% z celkových výnosů.

Environmentální prospěch

  • Snažíme se vytvářet co nejméně odpadu a tento co nejdůsledněji třídíme.
  • Používáme papírové kelímky, tácky a krabice na odnos našeho zboží TO GO.
  • Dodržujeme zásady environmentálně šetrného úřadování a provozu.

Místní prospěch

  • Bouráme bariéry mezi lidmi bez ZP s lidmi se ZP.
  • Zaměstnáváme místní obyvatele.
  • Vytváříme příležitosti prezentovat se místním a regionálním autorům formou výstav, besed apod.
  • Pořádáme sezónní akce pro veřejnost.
  • Dodáváme svačinky do škol, čímž přispíváme ke zdravějšímu stravování místních dětí, studentů
    i dospělých (podrobněji viz. www.laskavarna.cz).
  • Nakupujeme od místních dodavatelů.
  • Aktivně se zapojujeme do osvěty a pořádáme různé akce a kampaně pro veřejnost (např. Česko svítí   
    modře -Modrý průvod, Den bez tabáku- tematické výtvarné práce dětí ze Speciální základní školy MT,
    Chytrý kvíz - moderovaná zábavně vzdělávací soutěž atd.).